Voordelen

Er zijn meerdere voordelen om te kiezen voor een groen dak van De Groene Dakenspecialist.-Het aan te leggen systeem zorgt voor waterbuffering van neerslag. 
Het systeem is zodanig gemaakt dat het water opgevangen wordt onder het groendak, hierdoor ontstaat een buffering waardoor het dak minder belast wordt.


- Het doorzakken hiervan wordt vertraagd zodat het riool minder belast wordt. 

Onderzoek heeft aangetoond dat een groendak ongeveer 50% van het regenwater kan opnemen en terug afgeven in de atmosfeer. Dit zorgt voor een aanzienlijke ontlasting van het rioleringsstelsel, waardoor het overstromingsgevaar en de belasting van de waterzuivering vermindert. Indien we er van uitgaan dat de oppervlakte van groendaken sterk toeneemt, kunnen zij in de toekomst ook een handig wapen worden tegen overstromingen.

- Het water verdampt en zorgt voor een verbetering van het microklimaat. 


- Stofbinding wordt door het groene dak gefilterd wat ervoor zorgt dat bloemen, planten, etc. beter gaan groeien.

Rondvliegende stofdeeltjes worden opgevangen en door de productie van zuurstof wordt de lucht gezuiverd. Het werkt luchtzuiverend voor onzichtbare luchtpollen en stofdeeltjes. Water wordt gezuiverd door de beplanting en daardoor kan het gebruikt worden voor huishoudelijke en industriƫle doeleinden. Bovendien is het algemeen bekend dat groen rustgevend en stressverlagend werkt. Meer groen zorgt voor een beter leefmilieu, zowel voor u als de natuur om u heen.


- Levensduur van het dak wordt verhoogd.

Een groendak verhoogt de levensduur van de dakbedekking. Het schadelijke effect van het directe zonlicht en de regen wordt weggenomen en de temperatuurschommeling van het dak verkleint.Een groendak gaat twee tot drie keer langer mee dan een gewone dakbedekking. De gelaagde opbouw beschermt de dakbedekking namelijk tegen schadelijke effecten van direct zonlicht en de regen, verkleint temperatuurschommelingen van het dak en beschermt tegen beschadiging door hagel of wind.


- Geluiddemping onder het dak en werkt isolerend

Een groendak vermindert duidelijk de behoefte aan airconditioning in de zomer en biedt isolatie in de winter. De isolatie in de winter is afhankelijk van de mate van vochtigheid van de verschillende opbouwlagen. In de zomer is de isolatie optimaal, omdat de lagen droog zijn en hierdoor ook de warmte goed weerkaatst. Door een lagere behoefte aan airconditioning in de zomer en minder stookkosten in de winter, levert een groendak een belangrijke energiebesparing. Met de huidige stijgingen van energieprijzen wordt een groendak steeds aantrekkelijker!- De waarde van het pand / de woning stijgt.

Al deze bovengenoemde voordelen heeft ook tot gevolg dat de waarde van het pand stijgt met enkele procenten, zo leert de ervaring. Een goed aangebracht groendak brengt dus niet alleen gemak en comfort, maar brengt ook de waarde van uw woning omhoog!

Recente projecten

Sedumdak Hengelo

Groendak IJsselmuiden

Groendak Zwolle

Sedumdak aanleg Hilversum